MEEST GESTELDE VRAGEN

Wij hebben de antwoorden

Op deze pagina hebben wij een selectie van veelgestelde vragen rijbewijskeuringen en de bijbehorende antwoorden samengesteld. Hiermee beogen wij u nuttige informatie te bieden en uw vragen snel en efficiënt te beantwoorden. Indien u echter na het doornemen van deze pagina nog behoefte heeft aan verdere assistentie, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. Ons team staat te allen tijde paraat om u verder van dienst te zijn.
Maak afspraak
groot rijbewijs rijbewijskeuring CDE

Algemeen

Indien u een brief ontvangt van het CBR, RDW of Kiwa waarin staat vermeld dat uw rijbewijs binnenkort verloopt, verdient het aanbeveling om deze brief aandachtig te bestuderen. In het geval dat bepaalde zaken onduidelijk zijn, kunt u direct vragen stellen aan de betreffende instantie. Vervolgens start u de procedure door het invullen van een gezondheidsverklaring bij het CBR. Dit kunt u doen via mijn.cbr.nl  Na afronding van deze verklaring ontvangt u een verwijsbrief met ZD code voor onze keuringsarts. U kunt gelijk een afspraak maken op een van onze locaties.
 

Als RijbewijsHolland hebben wij geen invloed op de snelheid waarmee het CBR uw aanvraag in behandeling neemt. Indien u meer informatie wenst over de afhandeling van uw aanvraag, raden wij u aan om contact op te nemen met het CBR.

 

Om u op weg te helpen, geven wij u graag enkele tips. Zo kunt u op Mijn CBR de status van uw aanvraag volgen onder ‘Mijn dossier’. Indien u van plan bent om telefonisch contact op te nemen met het CBR, adviseren wij u om dit zo vroeg mogelijk te doen. Hierdoor kunt u mogelijk een kortere wachttijd aan de telefoon verwachten.

Het wordt aanbevolen om de aanvraagprocedure ten minste 4 maanden voorafgaand aan de vervaldatum van het rijbewijs aan te vangen. De initiële stap in deze procedure betreft het elektronisch invullen van de gezondheidsverklaring op de website van het CBR. Vanwege de huidige aanzienlijke werklast bij het CBR, kan de reactietijd langer zijn dan gebruikelijk. Het door het CBR verleende Certificaat van Geschiktheid heeft een geldigheidsduur van 1 jaar.

Als RijbewijsHolland voeren wij dagelijks keuringen uit op onze verschillende locaties. De meeste locaties bieden de mogelijkheid om binnen één week een afspraak te maken voor een keuring. Heeft u echter spoed bij uw keuring, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice op 085 0408041. Wij hebben Spoedkeuring mogelijkheden, ook in het weekend en op feestdagen. 

U heeft de mogelijkheid om een gezondheidsverklaring aan te schaffen via www.cbr.nl of bij uw gemeente. Het verdient aandacht dat indien u online een gezondheidsverklaring aankoopt, u alle             vervolgstappen online kunt volgen via mijn.cbr.nl.

De Keuring

Ja, RijbewijsHolland stuurt de keuringsuitslag direct digitaal naar het CBR via het ZorgDomein platform. Zo kunnen wij zorgen voor een snelle en efficiënte verwerking van uw keuring en bijbehorende documenten.

Gemiddeld duurt een keuring 15 minuten. 
De medische keuring heeft als doel een beslissing te nemen over uw rijgeschiktheid. Om u goed voor te bereiden op de keuring, adviseren wij u de volgende tips door te nemen:
 • Lees onze bevestingsmail goed door
 • Neem alle formulieren mee die u digitaal of op papier van het CBR heeft ontvangen
 • Neem een actueel medicatieoverzicht mee, u kunt deze opvragen bij uw apotheek of huisarts. 
 • Het is vereist dat u tijdens de keuring een urinemonster afgeeft. U hoeft hiervoor niet nuchter te zijn.
 • Indien u een bril of contactlenzen draagt, neem deze dan mee inclusief het recept. Als u een nieuwe bril heeft die niet ouder is dan 3 maanden, kunt u het recept hiervan ook meenemen. Als uw bril al langer in gebruik is, laat dan uw ogen opnieuw (gratis) opmeten bij uw opticien en neem de oogmeting mee naar de keuring.
 • Legitematie bewijs (liefst rijbewijs)
 • Indien relevant voor uw keuring, is het aan te raden om brieven van uw medisch specialist mee te nemen.
 •  Let op: bij KNAF keuringen en Taxi keuringen (KIWA) gelden andere formulieren.

Bij keuringen die worden uitgevoerd in opdracht van het CBR, is het de keuringsarts niet toegestaan om uitspraken te doen over de beoordeling van uw rijgeschiktheid. Het CBR heeft de bevoegdheid en verantwoordelijkheid voor de beoordeling van uw rijgeschiktheid en zal uiteindelijk een besluit nemen.

senior-white-man-rijden-auto-zijn-vrouw-naast-hem-in-de-voorste-passagiersstoel-close-up.jpg_s=1024x1024&w=is&k=20&c=L0NAF7aBXMCuOvGxctV2NMD9d5fASOlIjcxaAHzHGUs=
Aerial view of cars in a parking lot.

Afspraak maken, betalingsinformatie en contactgegevens

Onze online planningsmodule biedt u de mogelijkheid om eenvoudig en direct een afspraak te maken op een door u gekozen tijdstip en locatie. U kunt toegang krijgen tot de planningsmodule via de specifieke webpagina die hiervoor is ingericht.

Wij houden van gemak en begrijpen dat niet iedereen handig is met de nieuwe betaal technieken. Daarom kunt u bij ons op 3 manieren afrekenen:

 • Online (via iDeal)
 • Op locatie 
  • Pinnen
  • Contant (enkel gepast)

Ja! U kunt ons 7 dagen per week telefonische bereiken. Dat is wel zo makkelijk.

Maandag tot en met Zondag

 • 10:00 tot 19:00

085-0408041

Indien gewenst is het mogelijk om uw afspraak tot 24 uur voorafgaand aan de keuring te annuleren of te verzetten. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar: info@rijbewijsholland.nl

Uitslagen en Second Opinion

Bij CBR-keuringen is het niet toegestaan dat de keuringsarts uitspraken doet over de beoordeling. Het CBR is verantwoordelijk voor de beoordeling en besluitvorming en is daarin leidend.

Bij een Taxi pas geeft de arts wel aan of u goedgekeurd bent en voor welke periode u goedgekeurd bent. Dit hangt af van het consult en de beoordeling van de arts. 

Bij onze praktijk bieden we ook second opinions aan waarbij we de patiënt van top tot teen onderzoeken en een uitgebreid rapport opstellen. Dit kan nuttig zijn wanneer de patiënt twijfelt over een eerdere diagnose of behandeling. Onze gekwalificeerde artsen zullen alle nodige tests en onderzoeken uitvoeren om de patiënt van een nauwkeurige en onafhankelijke beoordeling te voorzien.