Medische Keuring Groot Rijbewijs

Als u een groot rijbewijs (CDE en inclusief Code-95) wilt behalen, dan dient u als chauffeur gekeurd te worden en vervolgens elke 5 jaar bij verlenging van het rijbewijs. Bij Rijbewijs holland helpen wij u graag bij het proces van de medische keuring groot rijbewijs.

Maak een afspraak

Rijbewijskeuring (B/E) 75+ voor maar 59,- incl. btw

Maak afspraak >

Werkwijze

Belangrijk om te weten is dat de keuring groot rijbewijs 12 maanden geldig is. Indien u aanvullende rijbewijzen wilt halen, zoals voor een aanhanger, dan kunt u dat het beste binnen deze 12 maanden doen. Als u dit niet doet, dan moet u opnieuw worden gekeurd.
 
Het is van groot belang dat u medisch geschikt bent om veilig te kunnen rijden voordat u een rijbewijs krijgt. Bij het aanvragen of verlengen van uw rijbewijs moet u daarom een gezondheidsverklaring invullen en opsturen naar het CBR. Indien u één van de vragen met ‘ja’ heeft beantwoord, zal het CBR u vragen om een medische keuring te ondergaan. Bij Rijbewijs holland kunt u de daarvoor bestemde keuringsverslagen verkrijgen die u nodig heeft voor de keuring.
 

U kunt de gezondheidsverklaring kopen via de website van het CBR of bij uw gemeente. Bij Rijbewijs holland staan onze keuringsartsen voor u klaar om u te begeleiden bij de medische keuring en u te voorzien van de juiste informatie en advies. Zo kunt u op tijd en zonder onnodige vertragingen uw groot rijbewijs behalen of verlengen.

 

Dit onderzoek bestaat uit?

Anamnese:

Het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde eigen verklaring.

Bloeddrukmeting:

Eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk worden gemeten.

Oogonderzoek:

Middels een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Om stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren. Zoals een verhoogde Glucose waarde die op onderliggen aandoeningen kan duiden.

Lichamelijk onderzoek:

Lichamelijk onderzoek.

De juiste documenten meenemen

Wanneer u naar de keuring groot rijbewijs komt, moet u een aantal documenten meenemen:

  • Rijbewijs: naar de keuring neemt u een geldig rijbewijs mee. 
  • Keurformulier van het CBR: voordat u naar de medische keuring gaat, moet u eerst een gezondheidsverklaring rijbewijs  invullen bij het CBR. Dit doet u snel en gemakkelijk via de website van het CBR. Na het invullen ontvangt u een aantal formulieren en deze dient u mee te nemen naar de keuring.
  • Potje verse urine: tijdens de keuring wordt uw urine onderzocht op verhoogde waardes van glucose. Dit kan namelijk duiden op eventuele aandoeningen. 
  • Een actueel overzicht van uw medicatie: voor de keuringsarts is het belangrijk om te weten welke medicatie u gebruikt. Neem daarom een actueel overzicht mee van uw medicatie. Het overzicht kunt u opvragen bij de apotheek. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw huisarts en vraag om advies. 
  • Bril of contactlenzen: draagt u een bril of gebruikt u contactlenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Goedkoop

Wij willen natuurlijk dat iedereen de kosten kan betalen voor zijn medische keuring. Daarom hebben wij ervoor gekozen om altijd onder de concurrentieprijs te liggen.

Kwalitatief

Rijbewijs Holland werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.