Medische Keuring Rijbewijs

Als u jonger bent dan 75 jaar en u heeft op de gezondheidsverklaring van het CBR een vraag met ‘ja’ beantwoord, dan dient u een medische keuring te ondergaan voordat u uw rijbewijs kunt verlengen. Dit geldt ook als uw gezondheidstoestand is veranderd. Bij Rijbewijsholland helpen wij u graag bij het proces van de medische keuring.
 

Maak een afspraak

Rijbewijskeuring (B/E) 75+ voor maar 59,- incl. btw

Maak afspraak >

Werkwijze

Het eerste wat u dient te doen is de gezondheidsverklaring invullen en indienen bij het CBR. Dit formulier kunt u verkrijgen bij het CBR of bij uw gemeente. Nadat u het formulier heeft ingediend, ontvangt u van het CBR een bericht met keuringsverslagen (inclusief ZD-codes). Met deze keuringsverslagen kunt u bij ons een afspraak maken voor de medische keuring.
 
Het is belangrijk om te weten dat de medische keuring alleen kan worden uitgevoerd door een erkende arts die bekend is met de regels en procedures van het CBR. Bij Rijbewijsholland werken enkel keuringsartsen die hierin gespecialiseerd zijn. De arts beoordeelt uw medische geschiktheid aan de hand van de keuringsverslagen en vult vervolgens een rapport in dat naar het CBR wordt gestuurd.
 
Als het rapport van de keuring positief is, dan kunt u uw rijbewijs verlengen. Is het rapport negatief, dan zal het CBR u verder adviseren over de te nemen stappen.
 

Bij Rijbewijsholland vinden wij het belangrijk om u te begeleiden bij het gehele proces van de medische keuring. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de juiste informatie en advies. Zo kunt u op tijd uw rijbewijs verlengen zonder onnodige vertragingen.

Dit onderzoek bestaat uit?

Anamnese:

Het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde eigen verklaring.

Bloeddrukmeting:

Eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk worden gemeten.

Oogonderzoek:

D.m.v. een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Om stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren. Zoals een verhoogde Glucose waarde die op onderliggen aandoeningen kan duiden.

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

De juiste documenten meenemen

Wanneer u naar de rijbewijskeuring komt voor uw medische keuring rijbewijs, moet u een aantal documenten meenemen:

  • Rijbewijs: naar de keuring neemt u een geldig rijbewijs of andere ID kaart mee. 
  • Keurformulier van het CBR: voordat u naar de medische keuring gaat, moet u eerst een gezondheidsverklaring rijbewijs invullen. Dit doet u snel en gemakkelijk via de website van het CBR. Na het invullen ontvangt u een aantal formulieren en deze dient u mee te nemen naar de keuring.
  • Potje verse urine: tijdens de keuring wordt uw urine onderzocht op verhoogde waardes van glucose. Dit kan namelijk duiden op eventuele aandoeningen. 
  • Een actueel overzicht van uw medicatie: voor de keuringsarts is het belangrijk om te weten welke medicatie u gebruikt. Neem daarom een actueel overzicht mee van uw medicatie. Het overzicht kunt u opvragen bij de apotheek. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw huisarts en vraag om advies. 
  • Bril of contactlenzen: draagt u een bril of gebruikt u contactlenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Goedkoop

Wij willen natuurlijk dat iedereen de kosten kan betalen voor zijn medische keuring. Daarom hebben wij ervoor gekozen om altijd onder de concurrentieprijs te liggen.

Kwalitatief

Rijbewijs Holland werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.