Surinaamse rijbewijs

Bent u van plan om uw Surinaamse rijbewijs te verlengen of aan te vragen? Houd er dan rekening mee dat u in sommige gevallen een medische keuring moet ondergaan.
 
 
 

Maak een afspraak

Rijbewijskeuring (B/E) 75+ voor maar 59,- incl. btw

Maak afspraak >

Werkwijze

Net als bij het verlengen van een Nederlands rijbewijs, moet u bij een keuring voor de verlenging van een Surinaams rijbewijs ook medisch gekeurd worden. Het belangrijkste verschil is dat de keurende arts bij een geschiktheidsverklaring direct een medische verklaring mag uitgeven. Met deze verklaring kunt u vervolgens naar het consulaat om uw Surinaamse rijbewijs te verlengen.
 
Bij het aanvragen van een Surinaams rijbewijs is een medische keuring ook verplicht. Na de keuring zal de keurende arts een medische verklaring voor u opstellen. Met deze verklaring kunt u bij het consulaat een Surinaams rijbewijs aanvragen.
 
Als u zich medisch wilt laten keuren voor uw Surinaamse rijbewijs, kunt u terecht bij Rijbewijsholland. Wij zijn gespecialiseerd in medische keuringen voor diverse rijbewijzen, waaronder het Surinaamse rijbewijs. Onze artsen staan garant voor een deskundige en snelle keuring.
 

Dit onderzoek bestaat uit?

Anamnese:

Het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde eigen verklaring.

Bloeddrukmeting:

Eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk worden gemeten.

Oogonderzoek:

D.m.v. een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Om stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren. Zoals een verhoogde Glucose waarde die op onderliggen aandoeningen kan duiden.

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

De juiste documenten meenemen

Wanneer u naar de rijbewijskeuring komt, moet u een aantal documenten meenemen:

  • Rijbewijs: naar de keuring neemt u een geldig rijbewijs mee. 
  • Keurformulier van het CBR: voordat u naar de medische keuring gaat, moet u eerst een gezondheidsverklaring rijbewijs, Dit doet u snel en gemakkelijk via de website van het CBR. Na het invullen ontvangt u een aantal formulieren en deze dient u mee te nemen naar de keuring.
  • Potje verse urine: tijdens de keuring wordt uw urine onderzocht op verhoogde waardes van glucose. Dit kan namelijk duiden op eventuele aandoeningen. 
  • Een actueel overzicht van uw medicatie: voor de keuringsarts is het belangrijk om te weten welke medicatie u gebruikt. Neem daarom een actueel overzicht mee van uw medicatie. Het overzicht kunt u opvragen bij de apotheek. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw huisarts en vraag om advies. 
  • Bril of contactlenzen: draagt u een bril of gebruikt u contactlenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Goedkoop

Wij willen natuurlijk dat iedereen de kosten kan betalen voor zijn medische keuring. Daarom hebben wij ervoor gekozen om altijd onder de concurrentieprijs te liggen.

Kwalitatief

Rijbewijs Holland werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.