Keuring Touringcarchauffeur

Als touringcarchauffeur is het in Nederland verplicht om elke vijf jaar een medische keuring te ondergaan. Deze keuring, voorheen bekend als de Medibus keuring, is nog steeds vereist om de veiligheid van zowel uzelf als uw passagiers te waarborgen. Bij RijbewijsHolland kunt u terecht voor de verplichte medische keuring touringcarchauffeur en vele andere soorten keuringen.

Maak een afspraak

Rijbewijskeuring (B/E) 75+ voor maar 59,- incl. btw

Maak afspraak >

Werkwijze

Na de keuring touringcarchauffeur ontvangt u van onze keuringsarts een geneeskundige verklaring in de vorm van een pasje. Dit pasje toont aan dat u aan de gestelde medische eisen voor een touringcarchauffeur voldoet. U kunt deze verklaring bijvoorbeeld nodig hebben bij het aanvragen van een chauffeurskaart.
 

Wilt u meer informatie over de keuring touringcarchauffeur keuring touringcarchauffeur of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact op met RijbewijsHolland. Wij helpen u graag verder.

 

Als touringcarchauffeur in Nederland is het verplicht om periodiek een medische keuring touringcarchauffeur te ondergaan. Deze keuring is echter niet hetzelfde als de keuring voor het verkrijgen of verlengen van een groot rijbewijs, zoals rijbewijs C (vrachtauto) of rijbewijs D (autobus).

 
Voor het behalen of vernieuwen van een groot rijbewijs moet u een gezondheidsverklaring invullen en een medische keuring ondergaan. Als alles in orde is, kunt u het rijbewijs aanvragen of verlengen. Op de website van het CBR vindt u meer informatie over het proces voor de aanvraag van een groot rijbewijskeuring.
 

Bent u een touringcarchauffeur en moet u een medische keuring laten uitvoeren? Dan kunt u terecht bij RijbewijsHolland. Onze deskundige artsen voeren de medische keuring touringcarchauffeur snel en efficiënt uit, zodat u snel weer aan de slag kunt.

 

Dit onderzoek bestaat uit?

Anamnese:

Het bespreken van uw medische voorgeschiedenis aan de hand van de vooraf ingevulde eigen verklaring.

Bloeddrukmeting:

Eventuele hoge of lage waardes in uw bloeddruk worden gemeten.

Oogonderzoek:

Middels een gezichtsveld- en visustest.

Urineonderzoek:

Om stoffen te signaleren die niet in uw urine thuishoren. Zoals een verhoogde Glucose waarde die op onderliggen aandoeningen kan duiden.

Lichamelijk onderzoek:

Eventueel lichamelijk onderzoek.

De juiste documenten meenemen

Wanneer u naar de rijbewijskeuring komt, moet u een aantal documenten meenemen:

  • Rijbewijs: naar de keuring neemt u een geldig rijbewijs of andere ID kaart mee. 
  • Keurformulier van het CBR: voordat u naar de medische keuring gaat, moet u eerst een gezondheidsverklaring rijbewijs, Dit doet u snel en gemakkelijk via de website van het CBR. Na het invullen ontvangt u een aantal formulieren en deze dient u mee te nemen naar de keuring.
  • Potje verse urine: tijdens de keuring wordt uw urine onderzocht op verhoogde waardes van glucose. Dit kan namelijk duiden op eventuele aandoeningen. 
  • Een actueel overzicht van uw medicatievoor de keuringsarts is het belangrijk om te weten welke medicatie u gebruikt. Neem daarom een actueel overzicht mee van uw medicatie. Het overzicht kunt u opvragen bij de apotheek. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw huisarts en vraag om advies. 
  • Bril of contactlenzen: draagt u een bril of gebruikt u contactlenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Snel

In de meeste gevallen kunt u al binnen een paar dagen bij een keuringsarts terecht. Na afloop versturen wij uw keuring direct naar het CBR via het digitale platform Zorgdomein.

Goedkoop

Wij willen natuurlijk dat iedereen de kosten kan betalen voor zijn medische keuring. Daarom hebben wij ervoor gekozen om altijd onder de concurrentieprijs te liggen.

Kwalitatief

Rijbewijs Holland werkt uitsluitend samen met BIG-geregistreerde artsen, die werken volgens de regeling eisen geschiktheid 2000.